ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Ανακατασκευάζοντας τα Χριστούγεννα


︎ Για παιδιά από 7-10 ετών
︎ Η συμμετοχή των συνοδών είναι ευπρόσδεκτη 

︎ Χώρος: Τουλάχιστον 50 τμ και ανάλογα  με τον αριθμό των παιδιών

Ελάτε να φορέσουμε τη γιορτινή μας διάθεση και με αποσκευές το θεατρικό παιχνίδι, τη δραματοποίηση, τις κατασκευές, τις προβολές βίντεο, τα ομαδικά γιορτινά παιχνίδια και πρωτίστως, τη φαντασία μας, να ταξιδέψουμε στα ενδότερα των γιορτινών χριστουγεννιάτικων ημερών! Οδηγός τα βιώματα και οι εμπειρίες μας και ο προορισμός; … δικής μας επιλογής!


︎ 1 ώρα


Το γιορτινό μας ταξίδι αποτελείται από 4 στάσεις/δράσεις:

1η στάση: ΟΥΑΟΥ, Χριστούγεννα!
Πώς βλέπω να αλλάζει το περιβάλλον γύρω μου τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων; Μέσω εικόνων και βίντεο που προβάλλονται κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, θα σχολιάσουμε και θα σκεφτούμε τι μηνύματα περνούν τα ΜΜΕ για τα Χριστούγεννα. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε βουβά βίντεο για να τα «ντύσουμε» με δικές μας μουσικές και ήχους. Ακολουθεί παιχνίδι με χριστουγεννιάτικα δώρα/κομμάτια τα οποία αν ενωθούν όλα μαζί φτιάχνουν το μεγαλύτερο δώρο: τη δημιουργικότητα!


2η στάση: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΟ-ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ!
Πώς γιορτάζουν τη γιορτινή αυτή περίοδο παιδιά από άλλες χώρες; Υπάρχουν παντού Χριστούγεννα; Αν είχαμε ένα φίλο/η από άλλη χώρα, τί θα μας έλεγε για τα Χριστούγεννα στο μέρος που μένει;

Με μέσο το θεατρικό παιχνίδι θα ταξιδέψουμε σε μακρινά μέρη και θα δούμε πως βιώνουν τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες. Μετά θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια εμπνευσμένα από ήθη και έθιμα διαφόρων χωρών με σκοπό να στολίσουμε ένα πολύχρωμο και πολυεθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.


3η στάση: ΞΕΠΑΓΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
Χριστούγεννα του παρελθόντος Μέσα από το δραματικό παιχνίδι θα ξαναζωντανέψουμε στιγμές από παλιά Χριστούγεννα, σκηνοθετώντας το σκηνικό του «τότε» με έμψυχα και άψυχα υλικά. Σειρά έχει η κατασκευή ενός κοινού χριστουγεννιάτικου άλμπουμ!


4η στάση: ΔΩΡΑ, ΔΩΡΑ… κι άλλα δώρα!
Τα Χριστούγεννα είναι μόνο δώρα; Αν δεν είχα αντικείμενα να δώσω για δώρα, τι δώρα θα έκανα στα αγαπημένα μου πρόσωπα;

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη μεταφορική έννοια του δώρου και με εναλλακτικές μορφές προσφοράς. Έπειτα με την κατασκευή μιας ευχετήριας χριστουγεννιάτικης κάρτας θα μεταδώσουν τις σκέψεις τους σε αγαπημένα πρόσωπα της επιλογής τους.

Η συμμετοχή μπορεί να ξεκινήσει από οποιαδήποτε στάση. Ενθαρρύνουμε «ωτοστόπ» από οποιοδήποτε σημείο!