28.11.20

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους


︎ Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου

Η ομάδα Άνασσα θέλοντας να καλύψει τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες λόγω της πανδημίας, σχεδίασε και παρουσιάζει μία σειρά διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου στη Βορέειο Βιβλιοθήκη από τον Νοέμβριο 2020 μέχρι και τον Απρίλιο 2021. Τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν από τον Δήμο Αμαρουσίου σε όλα τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί τα παρακάτω εργαστήρια:


«Βουτιά στον Mικρόκοσμο», διαδικτυακό εργαστήριο θετικών επιστημών,
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020, ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά 9-11 ετών.
Μπορεί να μην τα βλέπουμε, αλλά είναι εκεί. Στα βάθη μιας μικρής σταγόνας υγρού, στον κόκκο της άμμου… Βακτήρια, μικρόβια, μικροοργανισμοί, συμβιώνουν και αλλάζουν μορφή με μόνο σκοπό τη συνέχεια της ζωής. Ελάτε να ανακαλύψουμε αυτούς τους καινούργιους φίλους, να κατανοήσουμε τις λειτουργίες τους και να μάθουμε πώς να ζούμε μαζί τους εν ειρήνη!

«Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια», διαδικτυακό εργαστήριο
Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά όλων των ηλικιών.
Με απλά υλικά και πολλή φαντασία, έφτασε η ώρα να φτιάξουμε παρέα εορταστικά στολίδια και δώρα για τους αγαπημένους μας. Χαρτιά, χρώματα, κορδέλες, χρυσόσκονες θα ζωντανέψουν μέσα στα χέρια μας.

«Η επιστήμη των Χριστουγέννων», διαδικτυακό εργαστήριο
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά όλων των ηλικιών.
Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική εποχή. Για μικρούς και μεγάλους! Έχει, παρ’ όλα αυτά, ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούμε να μελετήσουμε με τη βοήθεια της επιστήμης. Γιατί φοράμε μάλλινα, όταν κάνει κρύο; Τι σχήμα έχουν οι χιονονιφάδες; Πώς ανάβουν τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Γιατί παγώνουν τα έλατα; Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουμε κάνοντας πειράματα με απλά υλικά.Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 210 6147181, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων.