26.07.23

Τρία βιωματικά εργαστήρια στα πλαίσια του θεσμού

« Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός | ΣΥΝ-ΥΠΑΡΧΟΝΤΑΣ στο βυθό »
Κάστρο Χίου

« Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός | ΣΥΝ-ΥΠΑΡΧΟΝΤΑΣ στο βυθό »


Η ομάδα Άνασσα στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του επιτυχημένου θεσμού  «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα πραγματοποιήσει τρία εικαστικά, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 4 έως 12 ετών, με θεματικό άξονα την κλιματική κρίση, τα οποία παρουσιάζονται στο Κάστρο της Χίου, στις 26, 27, 28 Ιουλίου. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την εικαστική εγκατάσταση Aquatic Echoes.  

Αφηγήσεις, διάλογος, κίνηση, σωματικές τεχνικές και εικαστικά στοχεύουν να  ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά σε θέματα Οικολογίας και Περιβάλλοντος, με επίκεντρο τα υδάτινα οικοσυστήματα της Μεσογείου τα οποία απειλούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση. Συγκεκριμένα η δράση εστιάζει στη ζωή του θαλάσσιου βυθού, στη γνώση που διαθέτουμε πάνω σε αυτή και στην διαχείρισή της. Κατά την διάρκεια των εργαστηρίων, άνθρωποι που δουλεύουν με το υδάτινο στοιχείο στο νησί της Χίου (δύτες, ψαράδες, υδρογεωλόγοι κ.α.), προσκαλούνται να μοιραστούν βιώματα και μαρτυρίες τους. Το πρόγραμμα παρέχει ευκαιρίες για αντιληπτική μάθηση, γνώση, αλλά πρωτίστως για ανάπτυξη συναισθηματικών δεσμών με το φυσικό περιβάλλον και την οικολογική μνήμη του τόπου.  

Η δράση είναι συμπεριληπτική και προσβάσιμη από άτομα με αναπηρίες.  

Ημέρες και ώρες εργαστηρίων:

26 Ιουλίου στις 18:00

27 και 28 Ιουλίου στις 11:00

Αριθμός συμμετεχόντων: 12

Διάρκεια: 90 λεπτά

 Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις κρατήσεις θέσεων.

Σχεδιασμός και εκτέλεσης δράσης:

Ηλιάνα Φύλλα, Ντόρα Ζαχαροπούλου

Υπεύθυνη Κρατήσεων:

Ρούλα Μπούρα: 6973558881

Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
Για περισσότερες πληροφορίες και προκρατήσεις:
digitalculture.gov.gr

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023» προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 
Για περισσότερες πληροφορίες: digitalculture.gov.gr

Επικοινωνία-Προβολή στα ΜΜΕ

Έλενα Γρίβα | elena_griva@yahoo.com | 6977443343