23.01.21

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους - Ιανουάριος-Απρίλιος 2021


︎ Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου

Η ομάδα Άνασσα ύστερα από τις επιτυχημένες δράσεις στην Βορέειο Βιβλιοθήκη, συνεχίζει τη συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους με ποικίλες θεματικές από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2021. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στην Βορέειο Βιβλιοθήκη και προσφέρεται δωρεάν από τον Δήμο Αμαρουσίου σε όλα τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν.


Πρόγραμμα Εργαστηρίων


Σάββατο 23 Ιανουαρίου Το δικό μου μικροσκόπιο
(εργαστήριο θετικών επιστημών για παιδιά 8 – 11 ετών) 

Ένα διασκεδαστικό εργαστήριο που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους μικροσκόπιο και να κατανοήσουν τις βασικές αρχές λειτουργίας του. Με απλά υλικά και δημιουργική διάθεση τα παιδιά εξοπλίζονται για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον Μικρόκοσμο.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου Το έδαφος κάτω από τα πόδια σου
(εργαστήριο θετικών επιστημών για παιδιά 8-11 ετών)

Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τα μυστικά που κρύβονται κάτω από τα πόδια μας. Γιατί το έδαφος και τα στρώματα του είναι πολύ σημαντικά για τη ζωή στη γη; Ερευνούμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει αυτός ο θαυμαστός υπόγειος κόσμος και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Τι μπορούμε να αλλάξουμε για να το προστατεύσουμε;

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου Ζούλα… φύσα … χόρεψε
(εργαστήριο γλυπτικής για παιδιά 7-10 ετών)

Ένα εικαστικό εργαστήριο που μέσα από τις επιλεγμένες δράσεις, συνδέει την κυκλαδική τέχνη με τις σύγχρονες δημιουργίες διάσημων εικαστικών (Πικάσο, Χένρι Μουρ, Τζιακομέτι κ.ά.). Οι προβολές, τα κινητικά παιχνίδια και οι συμμετοχικές δραστηριότητες, φωτίζουν την ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί πρότυπα και ήρωες και αποτελούν αφετηρία για αναζήτηση του ειδωλίου του σήμερα. Παιχνίδια ειδωλίου από πηλό και αλουμινόχαρτο συνδυάζονται με κινητικά παιχνίδια και χορό δίνοντας μια πολύπλευρη, δημιουργική και άκρως βιωματική προσέγγιση.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου Ένας κόσμος πάνω από το κεφάλι σου! Καπέλα, στέμματα, κράνη & άλλα συναφή… (εργαστήριο ενδυματολογίας για παιδιά 8-11 ετών)

Ελάτε να ταξιδέψουμε στην Αρχαία Ελλάδα, στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στην Ινδία, να γνωρίσουμε την προέλευση του καπέλου, να συναντήσουμε ιππότες και όχι μόνο.

Σάββατο 6 Μαρτίου Εδώ Λυσιστράτη! αρχαίο θέατρο – χιτώνας & μάσκα
(εργαστήριο ενδυματολογίας για παιδιά 8-11 ετών)

Ελάτε να γνωρίσουμε ένα βασικό κομμάτι του θεάτρου, την ενδυματολογία, να ταξιδέψουμε στον χρόνο, να γνωρίσουμε ήρωες του παγκόσμιου ρεπερτορίου και ντύνοντάς τους να τους ζωντανέψουμε μπροστά στα μάτια μας.

Σάββατο 20 Μαρτίου Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Θεόφιλου
(εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 7-11 ετών)

Ένα εργαστήριο – γνωριμία με τον ζωγράφο Θεόφιλο. Ήρωες, τοπία και σύμβολα , ξεπηδούν μέσα από τους πίνακες του και γίνονται αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τη ζωή του και τις έννοιες που αποτυπώνονται στα έργα του.

Σάββατο 10 Απριλίου Καλά κρυμμένα μυστικά και ιστορίες μεγάλων ζωγράφων (εργαστήριο εικαστικών για παιδιά 7- 10 ετών)
Πολλοί είναι οι ζωγράφοι που κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της ζωγραφικής γιατί έχουν δημιουργήσει σπουδαία έργα που διατήρησαν τη λάμψη και την αξία τους μέσα στους αιώνες. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα τους μυστικά μέσα από τους πίνακές τους και να τα εξιστορήσουμε! Τέλος, αναδομώντας τα, να φτιάξουμε τα δικά μας έργα τέχνης.

Σάββατο 24 Απριλίου Ανάσταση με 1000 τρόπους!
(εκπαιδευτικό διαπολιτισμικό εργαστήριο για παιδιά 7-11 ετών)

Ήθη και έθιμα που αφορούν τον εορτασμό και την έννοια της Ανάστασης. Πώς γιορτάζουμε την Ανάσταση στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο; Τα παιδιά θα κατασκευάσουν τη δική τους λαμπάδα!Ώρα διεξαγωγής 17:00-18:00

Τα υλικά των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους συμμετέχοντες και παραλαμβάνονται από την Βορέειο Βιβλιοθήκη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 210 6147181, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων.