21.10.21

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Εργαστήρια Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ για εφήβους παραμεθόριων περιοχών


«Άχρονοι κύκλοι, επίμονες γραμμές, ταξίδια μεταμόρφωσης»

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Άνασσα διοργανώνει σε Αλεξανδρούπολη και Χίο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργίας ντοκιμαντέρ για εφήβους το οποίο διεξάγεται από τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο 2021.

Το πρόγραμμα αποτελείται από διαδικτυακά εργαστήρια ντοκιμαντέρ και εξαήμερα γυρίσματα, το αποτέλεσμα των οποίων θα είναι: η δημιουργία 2 συμμετοχικών ντοκιμαντέρ από τους ίδιους τους εφήβους σε συνεργασία με τους εμψυχωτές, η δημιουργία ενός site για την ανάρτηση των ντοκιμαντέρ και ενός διαδικτυακού εορτασμού λήξης. Στη διαδικτυακή συνάντηση λήξης θα γίνει προβολή των ντοκιμαντέρ καθώς και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με στόχο την δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ των παιδιών. Αφετηρία θα αποτελέσουν: η Ελληνική Λογοτεχνία, εικαστικά έργα, δημοσιεύσεις στον Τύπο, σύγχρονο φωτογραφικό υλικό και μελέτες. Οι καλές τεχνικές κινηματογράφησης, η χρήση νέων τεχνολογιών και η συμμετοχική διαδικασία έχουν αποτελέσει την βάση για την σχεδίαση και την επιτυχία του project. Τα ντοκιμαντέρ των εφήβων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.taksidiametamorfosis.com. Για την υλοποίηση του προγράμματος η ομάδα Άνασσα συνεργάστηκε με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Συντελεστές

Σχεδιασμός δράσης: Ντόρα Ζαχαροπούλου - Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου
Σχεδιασμός – Εμψυχωτές webinars: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Δημήτρης Μπαμπίλης / Επιλογή υλικού επεξεργασίας: Γιάννης Δεληγιάννης, Ντόρα Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Μπαμπίλης / Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι: Γιάννης Δεληγιάννης, Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου, Δημόσιες Σχέσεις - Επικοινωνία: Έλενα Γρίβα Γραφιστικά: Ντόρα Ζαχαροπούλου

Οργάνωση παραγωγής: ΑΜΚΕ ΑΝΑΣΣΑ