01.03.23

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου

«ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΡΑΜΦΟΣ ΣΟΥ… ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟ ΕΙΣΑΙ»

« ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΡΑΜΦΟΣ ΣΟΥ… ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟ ΕΙΣΑΙ »

Ο Δήμος Αμαρουσίου, εφαρμόζοντας πολιτικές εξωστρέφειας και κοινωνικής υπευθυνότητας, στα πλαίσια τωνεκπαιδευτικών και των πολιτιστικών του δράσεων παρέχει την δυνατότητα σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία να παρακολουθήσουν δωρεάν το νέο διαδικτυακό εργαστήριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο «ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΡΑΜΦΟΣ ΣΟΥ… ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟ ΕΙΣΑΙ» βασισμένο στην πλούσια συλλογή του.
Στο διαδικτυακό εργαστήριο «ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΡΑΜΦΟΣ ΣΟΥ… ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟ ΕΙΣΑΙ» θα αφοσιωθούμε στην παρατήρηση ορισμένων πουλιών εστιάζοντας περισσότερο στα ράμφη τους. Πώς μπορεί να σχετίζεται το σχήμα του ράμφους με την τροφή; Μικρά ή μεγάλα, γαμψά ή μυτερά, περίεργα ή συνηθισμένα, τα ράμφη έχουν τον χαρακτήρα τους και την λειτουργία τους! Περιηγούμαστε εικονικά στα εκθέματα του Μουσείου, συνεργαζόμαστε σε κατασκευές και διαδραστικές δραστηριότητες .

Οι μαθητές θα επισκεφθούν διαδικτυακά, σε ζωντανή μετάδοση, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αμαρουσίου και θα συμμετέχουν στο άκρως διαδραστικό εργαστήριο με την εμψύχωση της βιολόγου-εκπαιδευτικού Κατερίνας Τσικαλάκη. Τα παιδιά θα δουλέψουν ατομικά και σε ομάδες, θα παρατηρήσουν , θα συζητήσουν και θα συνεργαστούν για να πραγματοποιήσουν πειράματα και κατασκευές και να γνωρίσουν με βιωματικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικά αποδοτικό τρόπο τον κόσμο των πουλιών. Κάθε παιδί θα λάβει ατομικό kit υλικών για τα πειράματα και τις κατασκευές καθώς και έντυπο εκπαιδευτικό υλικό που ενισχύουν το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου. Τα kit υλικών προσφέρονται δωρεάν και θα είναι στην διάθεση των εκπαιδευτικών κατόπιν συνεννόησης με το Μουσείο.  

Πληροφορίες

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου

Κυπρίων Αγωνιστών & Καϊρη 2, 151 26 Μαρούσι

Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες: 09.00-15.00.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 8105519

https://mfi.maroussi.gr/

 
Διάρκεια: 90 λεπτά

Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν για τα παιδιά

Σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Προγράμματος: ΑΜΚΕ Άνασσα & Science United Project

Υλοποίηση Εργαστηρίων: Κατερίνα Τσικαλάκη, Ντόρα Ζαχαροπούλου


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Επικοινωνία-Προβολή στα ΜΜΕ

Έλενα Γρίβα | elena_griva@yahoo.com | t. 6977443343